Elektrisch varen Heeg

Dè specialist in het ombouwen van uw boot naar elektrisch varen


Wilt u uw bestaande motor in uw boot, sloep of zeilboot inruilen voor een elektrische motor? Dat kan!


Creëer uw droomboot met Elektrisch varen Heeg

Als je eenmaal een keer elektrisch gevaren heb wil je nooit meer anders.

De rust, het ontbreken van trillingen / herrie van de verbrandingsmotor, geen uitlaatgassen en gewoon kunnen praten met de mensen voor in de boot zonder je stem te verheffen. Wanneer je dat ervaren hebt wil je niet meer terug naar je diesel / benzine aangedreven vaartuig. Elektrisch varen Heeg varen is de nieuwe norm in vaarplezier. Wij realiseren uw complete ombouw en voorzien uw boot van elektrische aandrijving.

Door onze expertise met het inbouwen van elektrische bootmotoren voor boten, kunnen wij elke boot voorzien van de juiste uitrusting en vaareigenschappen. Wij geven advies en zorgen wij voor maatwerk oplossingen voor iedere boot.

Elektrische aandrijving inbouwen door de specialist

Levering en inbouw van elektrische aandrijvingen

Uw huidige motor is aan revisie toe, u wilt overstappen op elektrisch varen of je huidige boot heeft nog geen voortstuwing en je wilt graag weten wat de mogelijkheden zijn. Voor iedere boot is er tegenwoorden een passend elektrische voortstuwing voor te krijgen.

Elektrisch varen Heeg levert nieuwe aandrijvingen van verschillende merken/types en kunnen de inbouw verzorgen. Duidelijke afspraken met een afgesproken prijs en geen verassingen achteraf. Voeren service uit aan allerlei type en merken elektrische aandrijvingen.

Elektrisch varen biedt een ongekende, unieke vaarbeleving. Elektrisch varen Heeg heeft alle expertise in huis om jou van een passend en persoonlijk advies te kunnen bedienen. Kom vandaag nog langs of vraag vrijblijvend informatie of een offerte via onderstaand formulier!


Elektrisch varen Heeg

 • Gespecialiseerd in boten ombouwen
 • Onderhoud & reparatie
 • Elektrische installatie
 • Boot zonnepanelen
 • Deskundig advies
 • Professioneel en betrouwbaar
 • Aantrekkelijke tarieven
 • Maatwerk en persoonlijke service

 • Vraag vrijblijvend uw offerte.

Vraag vrijblijvend uw offerte aan


  Ontvang vrijblijvend uw Elektrisch varen Heeg offerte

  Voordelen Elektrisch varen Heeg

  Het professioneel laten ombouwen en monteren van uw elektromotor biedt vele voordelen.

  Elektromotoren die wij gebruiken hebben nagenoeg geen onderhoud nodig behalve een inspectie 1x per jaar. Wanneer er lood accu’s worden gebruikt zullen deze gecontroleerd moeten worden of eventueel bijgevuld. Wanneer u kiest voor lithium accu’s is het helemaal onderhoudsvrij. Ook draagt u bij bij het verminderen van de CO2 uitstoot, zo kunt u uw steentje bij dragen aan de natuur. Er worden geen vetten of olie gebruikt waardoor uw boot ook nog eens schoon zult blijven. Zo proberen wij te bouwen aan de toekomst. Zo krijg je in Amsterdam al korting op uw ligplek wanneer uw boot elektrisch is aangedreven. Het zal niet lang duren voordat meerdere gemeentes dit gaan volgen.

  Overige vragen? Bel nu direct

  Diesel of benzienemotoren inruilen voor elektrisch varen

  Vergelijken = besparen

  Om de overstap naar elektrisch varen makkelijker en betaalbaarder te maken, kunnen watersporters hun oude benzinemotor nu extra voordelig inruilen. Steeds meer gebieden staan alleen nog maar elektrisch varen toe. Zo komt er in Amsterdam met ingang van 2025 hoogstwaarschijnlijk een verbod op verbrandingsmotoren. Hoog tijd dus om die buitenboordmotor in te ruilen voor een elektrisch alternatief.

  Elektrisch varen Heeg Jachtservice Vosse werkt met de beste buitenboordmotoren & inboardmotoren die in de watersportwereld te vinden zijn. Met de zeer betrouwbare merken als Mercury, Mercruiser, Volvo Penta en Konrad kunnen we iedereen die van varen houdt uitstekend adviseren en bedienen.

   

  Hoe kunt u de beste prijs krijgen van Elektrisch varen Heeg?

  • 1 Analyse:

   Allereerst zullen we kennismaken en uitvoerig bespreken wat uw wensen zijn. Daarna wordt er een inspectie gedaan op uw boot om de situatie te bekijken. Zodra alles duidelijk is krijgt u van ons een offerte waarin alles in beschreven staat
  • 2 Starten van het project:

   De boot komt in onze werkplaats te staan. Zo kunnen wij aan de slag met uw boot en hebben we alles bij de hand. Allereerst wordt uw oude motor zorgvuldig gedemonteerd zodat deze eventueel nog gebruikt of verkocht kan worden.
  • 3 Elektra motor erin:

   Hierbij wordt alles netjes en zorgvuldig ingebouwd. De motor wordt als een compleet pakket aangeleverd en past naadloos op elkaar.
  • 4 Uitvoerig getest:

   Zodra wij alles hebben geïnstalleerd zal uw boot uitvoerig worden getest zodat u zonder verassingen komt te staan.
  • 5 Aanvragen offerte

   Vraag nu uw geheel vrijblijvende offerte aan. Bij Jachtservice Vosse kunt u wel tot 40% voordeliger uit zijn.

  Hoe lang kan ik met mijn accu elektrisch varen

  Hoe lang kan een elektrische boot varen.

  U kunt veel langer varen dan u denkt. Als je wilt: de hele dag! Ga uit van een normale vaaarsnelheid. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid en capaciteit van de batterij die kan worden geplaatst. De gemiddelde vaartijd van de boten die we verbouwen is 4 tot 8uur. Een standaard display laat precies zien hoelang je kunt varen. Elektrisch varen Heeg is gepecialisserd in het monteren van diplays. De hele dag op volle snelheid varen is meestal niet haalbaar. Stel jezelf de vraag: hoe lang en hoe ver wil ik per dag kunnen varen? Bijna niemand wilt de hele dag zijn boot besturen. Daarom is het belangrijk om te weten hoeveel uur de motor daadwerkelijk op een dag draait. Daarbij kunt u zelf ook bekijken wat voor soort varen u beoefend. Bent u recreatief en gaat u enkele uurtjes het water op om te cruisen of maakt u dagelijks lange tochten.

  Hoe lang duurt het om de batterij op te laden voordat er elektrisch kan worden genavigeerd?

  De meest voorkomende accu die we op dit moment in een elektrische boot plaatsen zijn loodzuur accu’s. Deze accu’s gaan zo’n 600 - 800 cycli’s mee. Bij recreatief varen kunnen deze accu’s dus tussen de 6-8 jaar mee gaan. Lithium accu’s ligt dat aantal al gauw boven de 1000 cycli’s en gaan vaak langer dan 10 jaar mee. Het opladen van lood-zuur accu’s duurt gemiddeld zo’n 8 uur om volledig op te laden. Doe je ’s avonds de lader aan, kan je de volgende dag weer de gehele dag varen. Bij Lithium accu’s ligt dat een stuk korter doordat je deze met een veel hoger vermogen kan laden. Waardoor je zelf binnen 3 uur weer volledig geladen kan zijn, afhankelijk van je totale capaciteit.

  Met welke snelheid kan ik elektrisch varen.

  Welk motorvermogen heb ik nodig?

  Wij gaan ervan uit dat uw motor voldoende maximaal vermogen moet hebben om uw boot op rompsnelheid te brengen. Meer is in principe niet nodig. Het gaat er dus niet om hoeveel PK de verbrandingsmotor uw elektrische aandrijving vervangt, maar wat uw boot daadwerkelijk nodig heeft. Dieselmotoren worden vaak te groot gekozen, omdat ze dan "rustiger lopen" of meer cilinders hebben. Bij elektromotoren is dit natuurlijk niet het geval. Hier is een indicatie van het benodigde vermogen afhankelijk van de lengte en het gewicht van de boot. Elektrisch varen Heeg kan u hier natuurlijk uitgebreid over adviseren.

  Uw Elektrisch Varen Ombouw Specialist voor elektro en installatietechniek, onderhoud en reparatie.

  Wat is het verschil tussen een loodaccu en een lithiumaccu.

  Er zijn simpelweg 2 soorten accu's voor elektrisch varen. Loodaccu’s en Lithiumaccu's, maar tegenwoordig passen we steeds vaker een duurzame lithiumaccu toe. De lithiumtechniek heeft een aantal grote voordelen: De afmetingen zijn kleiner, ze hebben een lager gewicht en de gemiddelde levensduur is vaak veel langer als die van een loodaccu. Een lithiumaccu is niet gevoelig voor tussenladingen. Als je 10 of 20 procent van de capaciteit hebt verbruikt kan je de accu direct weer opladen, zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur.Het enige nadeel is op dit moment nog het prijskaartje. Wanneer je goed rekent en de bovenstaande voordelen goed benut, betaalt de meerprijs zich op lange termijn echter terug in een langere levensduur. Een lithiumaccu is bovendien volledig onderhoudsvrij.

  Is het tussendoor bijladen van een loodaccu schadelijk.

  De levensduur van een loodaccu hangt niet af van het aantal gebruiksjaren, maar van het aantal cycles van bijladen. We spreken van een volledige cycle bij één ontlading en één lading. Je haalt de maximale levensduur uit een accu als je deze niet eerder oplaadt dan nadat er minimaal 30 tot 40 % van de capaciteit is verbruikt. Iedere extra tussenlading van de accu’s is een cycle en dat gaat op termijn ten koste van de levensduur.

  Elektrische of benzine buitenboordmotor

  Een elektrische buitenboordmotor is veel lichter dan een vergelijkbare benzine buitenboordmotor, zeker aangezien de (lichtere) benzine tweetakt motoren eruit aan het gaan zijn en op termijn vervangen zullen worden door (zwaardere) viertakt benzinemotoren. Een voorbeeld: een benzine buitenboordmotor van 8 pk weegt 40-50 kg, terwijl een vergelijkbare elektrische buitenboordmotor maar 18 kg weegt. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat je ‘m makkelijk van de motor steun af kan nemen en hem makkelijk terug kan monteren. Het zorgt er ook voor dat je een lichtere motorsteun op je achtersteven kan plaatsen, wat dan ook weer geld uitspaart.

  De stilte van Elektrisch varen Heeg

  Een bijkomend voordeel van de elektrische motor is dat hij bijzonder stil is. Dit is enorm aangenaam bij het varen, en is in het begin zelfs een beetje wennen aangezien je gewoon bent dat wanneer de motor veel vermogen levert hij ook veel lawaai maakt, en dat is niet meer het geval. De motor lijkt klein en dus weinig vermogen te bevatten, maar wanneer de motor in werking te zien is men steevast verrast van van de kracht die erachter zit. De hoofdmachinerie van de motor zit immers onderaan in het staartstuk. De bovenkant van de motor, die boven water uitsteekt, is maar klein omdat hier eigenlijk vooral elektronica in zit..

  Vraag vrijblijvend uw offerte.

  Professioneel ombouwen door Elektrisch varen Heeg door Jachtservice Vosse

  Ons werkgebied


  Elektrisch varen Heeg werkt door geheel Noord Nederland.

  Laat uw boot ombouwen door de specialisten van Jachtservice Vosse.
  Wij werken bijvoorbeeld in Leeuwarden, Sneek, Heeg, Woudsend, Ijlst, Lemmer, Bolsward, Sloten,Stavoren, Workum en omgeving

  Wat klanten vertellen over Elektrisch varen Heeg Jachtservice Vosse

  5 beoordelingen met een gemiddelde score van 4.9